Få drivhuset til at lykkes

By:

I nogle år har jeg haft mit gode, stabile venus drivhus stående på en solbeskinnet plet i haven, og det har bragt mange glæder – og til tider også sorger. Særligt i starten hvor der var en masse ting, jeg ikke var klar over. For at spare dig for de ubekvemmeligheder får du her mine bedste tips til at lykkes med drivhuset.

Automatiske vinduesåbnere

Det lyder måske som en omsonst investering, men det er sværere end som så altid at holde øje med temperaturen i dit drivhus. Kun ganske få planter kan tåle en temperatur over 30 grader – og bliver den så høj, trives skadedyrene, og der er desuden større chance for sygdomme.

Automatiske vinduesåbnere åbner når temperaturen bliver for høj, og du kan derfor nyde haven i ro og mag.

Udjævn temperaturforskelle

De fleste planter bryder sig ikke om store udsving i temperaturer. Derfor kan det være nødvendigt, at vinterpakke sine planter med for eksempel bobleplast eller færdige “gardiner”, der beskytter mod frost.

Forlæng sæsonen med forkultivering

Har du et drivhus kan du starte forårssæsonen væsentligt tidligere end alle andre. Allerede i marts kan du begynde at forkultivere, og hvis du sørger for at sætte væksterne på flytbare borde, kan du hurtigt tage dem med indenfor, hvis temperaturen pludseligt skulle falde igen.

Vanding

Vil du have din planter til at gro, så skal de have vand. En tomatplante har brug for op til 8 liter vand om dagen, når den har tomater i vækst, og det er der med sikkerhed også andre af dine planter, der har. Er dit drivhus stort kan det anbefales, at investere i et godt automatisk vandingsanlæg, så du ikke overser planterne i de varme dage.

Hvor finder du et drivhus

Mit eget drivhus er købt hos Trægården Kås, og dem kan jeg klart anbefale, hvis du er på udkig efter et drivhus. Servicen er i top, personalet er hjælpsomme og priserne må være blandt de absolut bedste på markedet.

Posted in: Venus Drivhuse